Dvärgpinscher

on 8-04-2016

Dvärgpinscher

Om man vill ha en hund som är liten till storleken, av praktiska eller andra skäl, men inte vill ha en knähund, är dvärgpinschern rätt ras. Dvärgpinschern kan som namnet antyder sägas vara en miniatyrvariant av pinschern, och precis som sin större släkting kommer dvärgpinschern ursprungligen från Tyskland. Dvärgpinscherns ursprungliga syfte var att fånga råttor, men idag är den en av de mest populära sällskapshundarna i flera länder.

Dvärgpinschern är en mycket pigg och aktiv hund, som tycker om att arbeta. Dvärgpinschern lämpar sig därför väl för alla typer av aktiviteter, från lydnad och spår till agility, och används även mycket som utställningshund. Det enda man måste tänka på om man tränar med sin dvärgpinscher utomhus om vintern är att rasen har tunn päls, vilket gör att den lätt börjar frysa om man är ute för länge. Det kan också göra att dvärgpinschrar är något mindre motiverade att träna i kallt och blött väder. När man har en hund som har så mycket energi som dvärgpinschern är det viktigt att man har tid och ork att ta långa promenader, för att hålla sin hund stimulerad. Om man har barn är det därför viktigt att man har en barnvagn som klarar ett högt tempo och som är lätt att hantera samtidigt som man har hunden i koppel. På Bigbaby.se hittar du ett brett sortiment av barnvagnar från märket Bugaboo, som är små och praktiska, och passar den som vill motionsgå både med och utan hund.Thor_minpin

Dvärgpinscherns näpna utseende är ofta vilseledande, då många tror att de köper en lätthanterlig knähund. Så är inte fallet med dvärgpinschern, som kräver en uppfostran och träning med tålamod och kunskap. Det är därför bra att ha erfarenhet från andra hundar innan man skaffar en dvärgpinscher. Därmed inte sagt att dvärgpinschern inte kan bli en utmärkt familjehund, men för det krävs att alla i familjen är involverade i hundens träning och matning. Annars finns risken att dvärgpinschern tyr sig till bara en person i familjen.

Dvärgpinschrar förekommer i två färger: röd och svart. Den röda dvärgpinschern har en heltäckande, rödbrun päls, medan den svarta har teckningar som liknar en pinschers, med svart päls och ljusbruna fläckar över ögonen, liksom ljusbrun teckning på benen och bröstet.

Notebook