Därför ska du skaffa en liten hund

on 12-03-2015

Därför ska du skaffa en liten hund

 

Störst är inte alltid bäst. Det är särskilt sant när det kommer till småhundar som ofta är ett utmärkt alternativ för den som vill ha ett mysigt och spralligt sällskapsdjur. Med en liten hund finns det alltid saker att göra och du får utlopp för både kreativitet och lekfullhet. Småhundar finns i många olika raser där respektive egenskaper kan skilja sig åt avsevärt, men den gemensamma nämnaren brukar vara att de är pigga och alerta. Det innebär att det är en hund för dig som klarar av att ge ditt sällskapsdjur full uppmärksamhet och underhålla hunden med aktiviteter.

Playful Jack Russell Terrier puppy isolated on white background. Front view, standing, playing.

Småhundars energi är vida berömd. Oavsett om det gäller att utföra hundträning eller bara springa omkring och leka med en pinne brukar småhundar tycka om att röra på sig. Det ger dig som hundägare ett gyllene tillfälle att utföra roliga aktiviteter tillsammans med hunden. Precis som med alla hundraser måste småhundar, som chihuahua och tax, rastas flera gånger om dagen och de uppskattar mycket om du tar dig tid att leka med dem. Ibland kan det räcka med en promenad i parken medan du andra dagar kanske vill göra mer avancerade aktiviteter som hundagility.

Småhundar är lätta att handskas med tack vare sin storlek. Även om en liten hund inte bör vara en accessoar som riskerar att försummas har den ringa storleken fördelar när det kommer till transport. Din hund kan enkelt följa med på resan eller i bilen utan att du behöver investera i enorma hundburar eller omständliga praktiska förberedelser. En liten hund kan också hoppa upp i knät på såväl vuxna som barn och tycker i regel om att gosa och mysa med människor.

Alla hundar kräver någon form av omhändertagande i form av att sköta hygienen och förse med mat, men mindre hundar brukar också vara mer lättskötta. Naturligtvis kräver inte en chihuahua lika mycket näring som en grand danois, vilket gör att du slipper kånka hem på tunga hundmatsäckar i tid och otid. Dessutom slipper du lika mycket hundhår i lägenheten eller huset – och om du ändå skulle behöva städa upp efter hunden går det snabbt att ordna med en robotdammsugare.

Notebook